Fosscomm 2022

Workshop - HTML5 & Προσομοιώσεις
2022-11-20, 13:00–14:30 (Europe/Athens), Hall 2

Δημιουργία προσομοιώσεων με ελεύθερο λογισμικό


Με το συγκεκριμένο εργαστήριο θα δείξουμε τα βασικά βήματα που απαιτούνται για την δημιουργία διαδικτυακών προσομοιώσεων χρησιμοποιώντας ελεύθερο λογισμικό.
μπορεί να τρέξει έναν browser και στηρίζονται στην HTML5.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των διαδικτυακών προσομοιώσεων σε σύγκριση με άλλα προγράμματα δημιουργίας προσομοιώσεων είναι πως ο χρήστης δεν χρειάζεται να έχει εγκατεστημένο κανένα είδους λογισμικό παρά μόνο έναν browser.

Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει μια προσομοίωση κυκλικής κίνησης και την προβολή της κίνησής αυτής σε κατακόρυφο άξονα δηλαδή μιας αρμονικής ταλάντωσης.

Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου δεν είναι απαραίτητες κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις. Αν κάποιος έχει ήδη ασχοληθεί με τον προγραμματισμό τότε δεν θα συναντήσει δυσκολίες.

Για την ανάπτυξη των προσομοιώσεων δεν απαιτείται κάποιο επιπλέον λογισμικό ότι χρειαζόμαστε είναι ελεύθερο στο διαδίκτυο και είναι ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές οι οποίοι θέλουν να κάνουν μια αρχή στην υπολογιστική σκέψη για στην περαιτέρω ανάπτυξη και χρήση ελεύθερου λογισμικού.

(Online Talk)

Ο Δρ Χαρίτων Πολάτογλου είναι αφ. Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Στερεάς Κατάστασης της Φυσικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και είναι επικεφαλής του EPG (Electronic Properties Group) και π. Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής Διδακτικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΕΔΙΦΕΤ). . Απέκτησε BSc στη Φυσική (1977) και MSc στη Φυσική Ηλεκτρονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή σχετικά με τις ηλεκτρονικές ιδιότητες των δυαδικών ενώσεων με μέσο σθένος 5. Ως μεταδιδακτορικός εργάστηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας Στερεάς Κατάστασης στη Στουτγάρδη, στο Ινστιτούτο Fritz Haber στο Βερολίνο, στη Φυσικοχημεία Τμήμα στο Cambridge και το Τμήμα Επιστήμης Υλικών στην Οξφόρδη. Τα πεδία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν: Θεωρητική φυσική στερεάς κατάστασης, ab-initio, ημι-εμπειρικές μεθόδους και μεθόδους πεπερασμένων στοιχείων για τη μελέτη των δομικών, ηλεκτρονικών και οπτικών ιδιοτήτων μεταλλικών και ημιαγωγών κραμάτων και νανοδομών όπως κβαντικά σύρματα, κβαντικές τελείες και επιφάνειες, μέθοδοι στατιστικής φυσικής για τη μελέτη των θερμοδυναμικών ιδιοτήτων των παραπάνω δομών, βοηθητικές τεχνολογίες για μαθητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικές ανάγκες, τυποποίηση, συστήματα ποιότητας, βελτιστοποίηση, διδακτική της Φυσικής, εκπαιδευτική τεχνολογία, μοντελοποίηση και προσομοιώσεις,

This speaker also appears in: